Näin annat oman luontolahjasi

Onko omistuksessasi paikka, josta sinulla on lämpimiä muistoja tai joka on mielestäsi erityisen kaunis? Tai liittyykö alueeseen luontoarvoja, jotka olisi turvattava? Haluatko antaa jälkipolvillekin mahdollisuuden nauttia siitä sellaisena kuin se nyt on?

Osallistumalla Luontolahjani satavuotiaalle -kampanjaan voit osallistua luonnon monimuotoisuuden edistämiseen. Lahjoittaa voit pienenkin alueen, pinta-alarajoitusta ei ole!

Suojeltavien alueiden täytyy täyttää luonnonsuojelulain (10§) mukaiset edellytykset suojelualueen perustamiselle, mutta muita kriteereitä ei ole. Elinkeino- liikenne ja ympäristökeskukset tekevät suojelualueiden perustamiseen liittyvät päätökset yksityisten suojelualueiden perustamisesta ja antavat neuvontaa maanomistajille.

Jätä hakemus ja perusta yksityinen suojelualue

Voit antaa oman luontolahjasi jättämällä hakemuksen ELY-keskukseen täällä tai olemalla yhteydessä oman alueesi ELY-keskukseen. ELY-keskusten yhteystiedot löytyvät täältä.

Osallistua voi myös rahalahjoituksella

Luontolahjan voi antaa myös rahallisesti säätiöiden välityksellä. Alla olevan listan säätiöt ovat sitoutuneet ostamaan kampanjan aikana kerätyillä rahalahjoituksilla metsää tai muun luontoalueen, josta perustetaan luonnonsuojelualue. Säätiö on vastuussa rahalahjoituksista ja niiden käytöstä oikeaan tarkoitukseen. Kerätyillä varoilla hankittujen alueiden pinta-alat lasketaan kampanjassa mukaan yksityisten pinta-alatavoitteeseen.

Salon Luonnonmetsäsäätiö
keräyksen viite: lahja satavuotiaalle, SLMS
 
Luonnonperintösäätiö,
viite 201702  tai teksti "Luontolahjani satavuotiaalle"
 
Päijänteen Luonnonperintösäätiö PLUPS
viitettä ei tarvita, kampanjalla on oma keräystili
 
Suomen Luonnonsuojelun säätiö
 viite "Luontolahjani satavuotiaalle”
 
WWF 
viestikenttään teksti ”Luontolahja 100 vuotta"

Vuokon Luonnonsuojelusäätiö
viestikenttään teksti ”Luontolahjani satavuotiaalle"

Jätä hakemus ja perusta yksityinen suojelualue»