Eeva Kilpi, Espoo

Kirjoitusrauhaa ja luontoseikkailuja

”Kaunis savolainen luonto on taannut minulle kirjoitusrauhan ja -vapauden 1970-luvulta lähtien. Useat romaanini, novelli- ja runokokoelmani olen kirjoittanut siellä Mikkelissä, tiettömän taipaleen takana. Ihastuin heti alueen rauhaan, ja sen säilyttääkseni halusin nyt laajentaa jo aiemmin perustamaani suojelualuetta. Yhdessä seurakunnan suojeleman alueen kanssa suojelualueen kooksi muodostuu yhteensä noin 29 hehtaaria.

Maisema on hyvin vaihteleva. Vanhan maatilan laitumet, metsiköt ja marjapaikat ovat vielä erotettavissa. Metsäisten harjanteiden välissä solisee puro. Alueella on myös useita lampia ja järviä sekä upeat marjastus- ja sienestysmaat. Kun tarvitsin irtiottoa kirjoittamisesta, lähdin vaeltelemaan harjuille ja kallioille. Se oli aina yhtä jännittävä seikkailu!”